Tuesday, February 3, 2009

Google lanseaza Google Earth 5 cu ocean tridimensional

Google a lansat ieri Google Earth 5, o versiune imbunatatita a popularului sau program de imagini satelitare. Disponibil gratuit pentru download, Google Earth 5 aduce imbunatatiri majore:

- include Google Ocean, o adaptare a Google Earth pentru oceane, cu batimetrie tridimensionala si cu o reprezentare superba a valurilor in miscare pe masura ce utilizatorul se apropie de suprafata oceanului.

- modulul de oceane vine cu o serie de layere proprii cu informatii de la NOAA, Cousteau Society, National Geographic, BBC si include locatii ale unor epave marine, fauna marina si multe altele

- imagini satelit istorice, pentru anumite zone sunt disponibile imagini satelit mai vechi cu ajutorul carora se poate urmari evolutia respectivei suprafete de teren. Cu ajutorul unei scale utilizatorul poate efectua o calatorie virtuala in timp.

- Google Mars - disponibil pana acum doar prin browser web, acum puteti naviga pe planeta rosie cu ajutorul modulului inclus in Google Earth

- inregistrare - puteti inregistra calatorii virtuale deasupra suprafetei terestre si le puteti salva in format kml si sa le puneti pe web sau sa le trimiteti prietenilor.

No comments: