Tuesday, September 22, 2009

Castelul Huniazilor din satelit

Castelul Huniazilor din Hunedoara este cu siguranta printre cel mai bine pastrate monumente de arhitectura feudala din Romania. Devenit celebru mai ales datorita faptului ca aici a trait Iancu de Hunedoara, castelul este azi un important muzeu, vizitat de zeci de mii de oameni in fiecare an. Turistii sunt interesati printre altele si de fantana din castel. Intreaga poveste a castelului poate fi citita pe Ropedia.ro pe pagina dedicata Castelului Huniazilor.

Fotografii ati vazut probabil cu castelul, daca nu o sa gasiti pe linkul de mai sus.

Iata in schimb cum arata Castelul Huniazilor din satelit:



View Larger Map

Monday, September 7, 2009

Metamorfoza Bucurestiului prin Google MapMaker

Lansat in urma cu doar cateva saptamani Google MapMaker pentru Romania are un success nesperat. Daca la inceput de august pentru Romania existau doar cateva drumuri europene importante in prezent marea majoritate a oraselor mari sunt cartate. Am primit azi un videoclip cu metamorfoza Bucurestiului de la cateva bulevarde mari la un oras complet.



Tuesday, September 1, 2009

Imagini satelit actualizate pentru Iasi pe Google

Google a publicat zilele trecute o actualizare a imaginilor sale de satelit din Google Earth si Google Maps. Pentru Romania de aceasta data a fost actualizata zona municipiului Iasi.

Pentru a citi anuntul oficial click aici. De asemenea aveti aici si un fisier KML pus la dispozitie de cei de la Google, fisier care odata incarcat in Google Earth va arata zonele din intreaga lume pentru care imaginile satelitare au fost updatate.

Puteti mai jos cum arata zona Iasiului. Nu sunt sigur dar cred ca este vorba de o imagine satelit din 2009. Daca este cineva cunoscator care sa ne confirme sau sa infirme acest lucru asteptam un comentariu din partea lui.


View Larger Map