Tuesday, February 24, 2009

Cetatea Aradului din satelit


Cetatea Aradului
construita in secolul 16 si situata in inima Aradului este una dintre cele mai interesante cetati din Romania, cel putin vazute din satelit. De la inaltime se dazvaluie santurile de aparare si fortificatiile de aparare ale cetatii.






View Larger Map

Wednesday, February 4, 2009

Bucuresti in 3D prin Live Maps

Microsoft prin serviciul sau Live Maps ofera acum imagini tridimensionale ale Bucurestiului. Imaginile se vizualizeaza prin optiunea Bird's Eye si ne arata imagini de o calitate exceptionala, mult mai buna decat cele de la optiunea normala Aerial.

Vezi aici imagini tridimensionale din Bucuresti.

Tuesday, February 3, 2009

Google lanseaza Google Earth 5 cu ocean tridimensional

Google a lansat ieri Google Earth 5, o versiune imbunatatita a popularului sau program de imagini satelitare. Disponibil gratuit pentru download, Google Earth 5 aduce imbunatatiri majore:

- include Google Ocean, o adaptare a Google Earth pentru oceane, cu batimetrie tridimensionala si cu o reprezentare superba a valurilor in miscare pe masura ce utilizatorul se apropie de suprafata oceanului.

- modulul de oceane vine cu o serie de layere proprii cu informatii de la NOAA, Cousteau Society, National Geographic, BBC si include locatii ale unor epave marine, fauna marina si multe altele

- imagini satelit istorice, pentru anumite zone sunt disponibile imagini satelit mai vechi cu ajutorul carora se poate urmari evolutia respectivei suprafete de teren. Cu ajutorul unei scale utilizatorul poate efectua o calatorie virtuala in timp.

- Google Mars - disponibil pana acum doar prin browser web, acum puteti naviga pe planeta rosie cu ajutorul modulului inclus in Google Earth

- inregistrare - puteti inregistra calatorii virtuale deasupra suprafetei terestre si le puteti salva in format kml si sa le puneti pe web sau sa le trimiteti prietenilor.