Wednesday, December 17, 2008

Bucurestiul este updatat pe Google Earth

Ieri cei de la Google au reimprospatat (updatat) imaginile satelitare pentru Bucuresti ce pot fi vizualizate in Google Earth. Imaginile sunt mai recente dar nu am putut determina data precisa la care au fost facute.

De asemenea Google a updatat si imaginile satelitare pentru capitalele tarilor vecine (Budapesta, Sofia, Kiev). Pentru lista completa a noilor imagini satelitare consultati aceasta insemnare de blog a celor de la Google.

Aceste imagini satelitare vor deveni vizibile si in Google Maps in doua-trei saptamani, deorece intotdeuna Google Earth primeste imaginile satelitare primul fiind urmat la scurt timp de Google Maps.

Pentru imagini satelit si harta cu Bucuresti click aici

Wednesday, December 3, 2008

Bâlea Lac şi Transfăgărăşanul văzute din satelit

Transfăgărăşanul este şoseaua care trece la cea mai mare altitudine din Munţii Făgăraş. O singură şosea din România este situată la înălţime mai mare - Transalpina din Munţii Parâng - aceasta nefiind asfaltata insă pe toată lungimea sa.
Transfăgărăşanul traverseaza Munţii Făgăraş făcând legătura intre Transilvania şi Muntenia. În drumul său trece pe lângă Lacul Bâlea, Cascada Bâlea, Barajul Vidraru şi multe alte obiective pe care probabil le-aţi văzut. Şi chiar dacă nu, vă arătăm acum cum arată Transfăgărăşanul şi Lacul Bâlea văzute din satelit.



View Larger Map